Meterkast inspectie

Een meterkast inspectie laten uitvoeren? Zorg dat u iemand inschakelt met écht verstand van zaken en veel ervaring. Het betreft immers de veiligheid van uw pand, zoals uw bedrijfsloods of uw huisvesting. In dit artikel beschrijven we wat de risico’s zijn als u de keuring van uw meterkast verwaarloost. Maar ook hoe we te werk gaan en welke keuring wij uitvoeren.

Laten we beginnen bij het waarom. Want waarom zou u uw meterkast laten keuren? Daarvoor kunnen verschillende redenen zijn. Zo kan het zijn dat u zelf aan de slag bent gegaan met werkzaamheden in de meterkast. Als u geen expert bent is het logischerwijs verstandig uw werkzaamheden te laten checken. De meterkast is immers het kloppend hart van uw woning, waaraan ook risico’s kleven indien bepaalde installaties niet correct zijn uitgevoerd.

Een andere zéér belangrijke reden is de verzekering. Dit geldt met name voor bedrijfspanden. Voor het afsluiten van een brandverzekering wordt periodieke keuringen van uw meterkast verplicht gesteld door de verzekeraar. Tenslotte kunt u ook nog denken aan de continuïteit van uw business. U wilt immers toch niet dat uw bedrijf stilstaat? Bijvoorbeeld vanwege problemen met de elektriciteit?

Meterkast keuring

De keuring dient volgens de verzekeraar te worden uitgevoerd door een gecertificeerde keurder. Na de keuring krijgt de eigenaar van de meterkast een certificaat uitgereikt. Daarin staat dat de meterkast naar welbevinden van de deskundige is gekeurd. Een belangrijk document. Want mocht er, wat natuurlijk in geen geval te hopen is, brand uitbreken in het betreffende (bedrijfs)pand waarin de meterkast is gevestigd, kunt u dit certificaat overleggen met uw verzekeraar.

Nen keuring meterkast

De keuring van een meterkast kan logischerwijs niet worden uitgevoerd door iedereen met wat verstand van elektriciteit. Daarvoor dient een deskundige te worden ingezet die de keuringen uitvoert volgens de NEN normen.

Meterkast inspectie - ABYTEC

Meterkast inspectie

Voor het keuren van uw meterkast maken we een afspraak. Tijdens het bezoek van de inspecteur wordt de meterkast check uitgevoerd. De inspecteur beschikt daarvoor over de benodigde apparatuur om diverse metingen te kunnen verrichten.

Gekeken wordt of de aansluitingen volgens de juiste richtlijnen zijn bevestigd. We kijken ook naar de kabels en controleren of ze genoeg isolerend materiaal hebben waardoor er geen kortsluiting kan ontstaan. De CE markeringen worden gecheckt. De aarding van de installaties wordt nagekeken en natuurlijk worden de zekeringen en de schakelaars gecontroleerd.

Algemeenheden tijdens de inspectie

Maar ook andere algemeenheden die relevant zijn voor de keuring van de meterkast worden meegenomen in de keuring. Zoals de afmetingen, de indeling, de juistheid van de plekken waar de leidingen zijn gepositioneerd en welk plaatmateriaal er gebruikt is. Nadat we ons bezoek hebben afgerond verwerken we alle informatie en maken we een certificaat op.

Over ABYTEC

ABYTEC is het bedrijf van Arnold Bikker. Arnold heeft jarenlange ervaring en veel expertise in de elektrotechniek. Door het flexibele karakter van ABYTEC zijn we in staat snel te schakelen en uw wensen centraal te zetten. ABYTEC is gespecialiseerd in de volgende inspecties: NTA 8220 (Keuring voor brandveiligheid van elektrische installaties), PV Inspecties (Keuring voor o.a. zonnepanelen), Scope 8, 10 en 12 en NEN 3140 (Periodieke keuring voor elektrische installaties).

 

Voldoen aan de Arbowetgeving

De meterkast inspectie wordt uitgevoerd volgens de laatstgenoemde keuringsnorm. De meterkast keuring is niet eenmalig maar periodiek, volgens de eisen van de verzekeraar en de Arbowetgeving. Als werkgever dient u immers veiligheid te garanderen rondom de aanwezige elektrische installaties. Het voldoen aan de NEN normen is de beste manier om deze wet- en regelgeving na te leven.

Meer weten over het keuren van uw meterkast of over de dienstverlening van ABYTEC? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Dat kan via de telefoon: 06 – 577 567 66 of per e-mail: info@abytec.nl. Direct een berichtje sturen? Maak dan gebruik van het contactformulier op onze contactpagina. Arnold staat u graag te woord en geeft het beste advies voor uw situatie.

Andere inspecties

Abytec elektrotechnische inspecties - NTA 8220, PV inspecties, SCOPE inspecties, NEN3140 - 8
Fouten en defecten in elektrische installaties kunnen leiden tot temperatuur verhogingen in installa …
Zonnepanelen zijn inmiddels niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Helaas worden ze te vaak ni …
In de NEN 3140 norm is vastgelegd dat uw elektrotechnische installaties en elektrische hulpmiddelen …

Onze gegevens

Neem contact op

We reageren zo spoedig mogelijk